Te találtál már egyetemi versenyen $10.000-t?

Egy rövid történet a kezdetekről.

A Budapesti Metropolitan Egyetem kimagasló a hazai és nemzetközi tanulmányi versenyekre nevezett hallgatók létszámában.

Azoknak a diákoknak, akik az egyetem falain kívül is meg akarják mérettetni magukat, nagyszerű hely a METU. Így volt ez 2019. februárjában is, amikor a művészeti- és a gazdasági kar bevonásával egyetemben egy négy tagú csapat állt össze. A feladatunk nem volt kevesebb, mint jobbá, könnyedebbé és élhetőbbé varázsolni a világot a Mesterséges Intelligencia, a széles sávú internet és a high-end szintű technológia ötvözésével. A szóban forgó esemény a neves globális IT-s megmérettetés, a Microsoft AI Guardian volt.

Ami engem illet, nagy megtiszteltés volt számomra, hogy a részesei lehettünk ennek a valóban nem mindennapi élménynek. Azon túl, hogy az ötlet amit a csapattal közösen nyújtottunk be, majd a kidolgozás után demo formájában prezentáltunk, elődöntős lett, egyben egy bizalmon és tiszteleten alapuló jövőbéli kapcsolatot is jelentett.

A versenyt követően Milán folytatta a profi designer és stratéga álmát, ami egészen a scale agency-ig és hazai nagy brandekig juttatta őt el.

Ami engem illet, a Microsoftos nemzetközi IT versenyen nyújtott teljesítményemért felkérést kaptam a Microsoft Magyarország AI Guardian-ért felelős fő kapcsolattartójától. A felvételi körök után egy valódi álmom vált valóra, hiszen felvettek az oktatásért felelős csapatba, ahol több, mint két és fél évig a hazai Mesterséges Intelligencia Tudásközpontok menedzselésének a részese lehettem.

2022 elején pedig az egyéni vállalkozói út és a "multis" magyar-amerikai álom utáni szakasz találkozott.

A 22-es év elejétől egy csapatot alkotunk, akárcsak ahogyan az egyetemen tettük, még évfolyamtársként. Azóta a scale agency nem csak egy álom, hanem egy feltörekvő valóság is. Az ügynökség növekszik, bővül és Milán vízióinak hála, egyre magasabb szintekre ér el.

A végére egy idézet, ami szépen illeszkedik a fenti kis történethez:


"Ha egy eseményre mész és nem találsz $10.000-t, akkor vak voltál és feleslegesen mentél el."

Eltekintve az erősen pénz központú megközelítéstől ez egy elég találó gondolat. Talán elmondható, hogy akkor, a versenyen még nem tudtuk, hogy hol is van az a bizonyos "köteg pénz". Mára azonban ez már nem kérdés, hogy mindketten megtaláltuk...

Ambíciózus vállalkozások szintlépései

munkáink

Instagram @madeforscale